Online Dućan dobrodošli!

Pravila i uslovi

 

Dobrodošao/la na www.online-ducan.com. Molimo pročitaj pravila i uslove korišćenja u nastavku. Pristupom ili upotrebom naše internet stranice, potvrđuješ da si pročitao/la, razumeo/la i da se slažeš sa svim uslovima i pravilima upotrebe ovog sajta.

Online Dućan doo, kao autor/vlasnik/menadžer sajta www.online-ducan.com, u daljem tekstu Online Dućan, zadržava pravo izmene i dopune sadržaja ovog sajta, što uključuje i Izjavu o privatnosti i Pravila i Uslove korišćenja, u bilo kom trenutku, bez prethodne najave. Stoga te molimo da redovno posećuješ ovu stranicu, kako bi bio/la u toku sa izmena Pravila i Uslova korišćenja koje si prihvatio/la.

 

Politika u vezi sa vraćanjem robe i povraćajem novca za poručene proizvode

Proizvodi koji ne odgovaraju specifikacijama navedenim u ponudi / opisu proizvoda mogu se vratiti jedino ponuđaču / Prodavcu, uz navedene informacije o prirodi i stepenu nepoklapanja sa specifikacijama. Troškove transporta snosi korisnik / Kupac, osim ukoliko u opisu ponude nije navedeno drugačije.
www.online-ducan.com neće ni u kom slučaju snositi troškove transporta proizvoda kupljenih na sajtu, a sva pitanja vezana za troškove dostave ili vraćanje robe biće prosleđena direktno ponuđaču / Prodavcu.

 

Autorska prava

Online Dućan doo je autor Sajta i poseduje sva zagarantovana prava u tom svojstvu, u skladu sa domaćim i međunarodnim zakonima. Ukoliko nije drugačije naznačeno, svi materijali, uključujući ilustracije, slike, dizajn, ikonice, fotografije, audio/video klipove itd. su vlasništvo Online Dućan-a.

Sadržaj Sajta (tekstovi, opisi proizvoda i uslugu, tehničke karakteristike, slike, simboli) su u vlasništvu Online Dućan-a i proizvođača ili distributera ponuđenih proizvoda i usluga, pa Online Dućan ne preuzima odgovornost za sadržaj opisa proizvoda objavljenog na Sajtu.

Ako preuzimaš softver sa ovog Sajta, uključujući i dokumenta i slike koje taj softver sadrži ili ih je generisao, kao i prateće podatke (u daljem tekstu Softwer), smatraj da je licenciran od strane Online Dućan-a doo (u daljem tekstu Autor). Autor ima puno pravo na Softver i sva prava intelektualnog vlasništva koja iz toga proizlaze. Ne smeš prodavati, distribuirati, reprodukovati ili dekompilirati Softver. Svi zaštitni znakovi i logotipi su u vlasništvu Autora ili nosioca dozvole i nemaš dozvolu da ih kopiraš, ili koristiš na bilo koji način.

Online Dućan je registrovani žig u vlasništvu Online DUćan-a doo. Internet domen www.online-ducan.rs je u vlasništvu Online dućana doo. Upotreba Online Dućana žiga ili domena, otvoreno ili skriveno (kao što su, ali ne isključivo, meta tagovi i druge tehnike indeksiranja, pretraživanja weba), bez prethodne pismene saglasnosti Online Dućan doo je zabranjeno i kažnjivo zakonom.

 

Linkovi ka drugim sajtovima

Autor ne preuzima odgovornost za sadržaj sajtova van svoje mreže. Kada pristupiš sajtu koji ne pripada Online Dućan mreži, imaj u vidu da je to nezavisan sajt i da Autor nema kontrolu nad njegovim sadžajem. Link ka sajtu van mreže sajtova Autora ne podrazumeva da Autor prihvata odgovornost za sadržaj tog sajta. Odgovornost za tačnost informacija u potpunosti pripada pružaocu ponuđenih usluga i proizvoda.

 

Prava i obaveze

Online Dućan, preko sajta www.online-dućan.rs prodaje robu i usluge na teritoriji Republike Srbije isključivo korisnicima sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije u ime i za račun privrednih subjekata koji svoju robu/usluge reklamiraju putem veb sajta www.online-ducan.rs. Prodaja se vrši u promotivnom obliku koji se zasniva na odobravanju popusta na redovnu cenu robe ili usluga Ponudjača u slučaju da sajt www.online-ducan.rs u odredjenom vremenskom periodu obezbedi minimalni broj korisnika zainteresovanih za odredjenu robu/usluge.

Objavljivanje informacija o robi ili uslugama na veb sajtu ne predstavlja ponudu sajta www.online-dućan.rs za zaključenje ugovora o kupovini već samo poziv korisniku da učini ponudu pod objavljenim uslovima klikom na dugme ‘’Kupi’’. Ukoliko sajt www.online-dućan.rs prihvati ovakvu ponudu korisnika nastaje ugovorni odnos i korisnik preuzima ugovornu obavezu da plati izabranu robu/usluge. Prodaja može biti ograničena na maksimalni broj korisnika zainteresovanih za odredjenu robu ili usluge.

Korisnik robu ili usluge plaća putem poštanskih uplatnica, interneta ili na drugi elektronski način ponudjen na sajtu i oslobadja sajt www.online-ducan.rs i privredno društvo Online Dućan doo od odgovornosti za štetu prouzrokovanu korisniku u vezi sa ovakvim načinima plaćanja za koju Online Dućan nije odgovoran.

Za svaku pojedinačnu kupljenu robu/uslugu Online Dućan u ime ponudjača izdaje potvrdu u obliku vaučera na ime korisnika koji ga identifikuje pred ponudjačem, i daje mu pravo da potražuje kupljenu robu ili usluge tokom roka važenja promotivne ponude. Ukoliko Korisnik ne iskoristi kupljenu robu ili usluge u roku važenja promotivne ponude koji je istaknut na samoj ponudi, sajt www.online-ducan.rs nije dužan da Korisniku vrati novac, osim u slučaju ostvarivanja prava na jednostrani raskid.

Zabranjena je trgovina, kopiranje ili falsifikovanje Vaučera. Vaučer važi samo do datuma označenog na njemu i na ime naznačeno ime, uz važeći lični dokument.

Korisnik je saglasan da od sajta www.online-ducan.rs prima komercijalne poruke u vezi prodaje robe/usluga putem veb sajta uz pravo da u svakom trenutku povuče saglasnost tako što će obavestiti sajt www.online-duca.rs pismenim putem.

Sajt www.online-ducan.rs zadržava pravo da ponudi specijalnu ponudu po posebnim uslovima u okviru redovne ponude.

 

Jednostrani raskid

U slučaju jednostranog raskida možeš nas kontaktirati putem e maila kontakt@online-ducan.rs.

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ako uz izričitu saglasnost potrošača, trgovac započne pružanje usluge pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora.

 

Reklamacije

U slučaju bilo kakvih problema možeš nas kontaktirati putem e maila kontakt@online-ducan.rs.

Reklamacije primljene najkasnije poslednjeg dana perioda validnosti vaučera biće uzete u razmatranje.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, povraćaj sredstava se vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.

Rok za reklamacije iznosi 5 dana od datuma kupovine. Vaše reklamacije biće obrađene i o ishodu istih bićete obavešteni u roku od 5 radnih dana od dana primanja reklamacije.

Kontakt:
Online Dućan doo
Jasmina 3 
11000 Beograd

Email: kontakt@online-ducan.rs

 

Informacije za posetioce Sajta

Usluge Online Dućcan namenjene su isključivo fizičkim licima. Web sajt mogu koristiti fizička lica starosti 18 godina i preko. Lica starosti između 16 i 18 godina mogu koristiti sajt jedino uz saglasnost roditelja ili staratelja koji se moraju složiti sa važećim pravilima i uslovima korišćenja sajta. Lica mlađa od 16 godina ne mogu koristiti sajt.

Kao korisnik potvrđuješ da razumeš i prihvataš sledeće odgovornosti:

  • da ćeš dostaviti istinite, tačne i potpune informacije o sebi, u skladu sa zahtevima formulara za registraciju;
  • da ćeš blagovremeno vršiti izmene podataka kako bi bili istiniti, tačni i kompletni. Takođe se obavezuješ da nećeš činiti sledeće:
    • postavljati materijal koji sadrži viruse i druge programe namenjene oštećenju ili uništenju ovog Sajta ili baze podataka;
    • objavljivati materijal zaštićen autorskim pravima, ukoliko nisi autor istog ili imaš pravo na njegovo korišćenje;
    • postavljati opscen, klevetnički, preteći ili zlonamerni materijal na štetu drugog korisnika, osobe ili pravnog lica, materijale ili informacije zabranjene zakonom;
    • postavljati slike ili izjave koje nisu u skladu sa zakonom.

 

Popunjavanjem formulara za registraciju iz kog će Autor preuzeti tvoje podatke u svrhu učešća u različitim aktivnostima (informisanje, promocija, reklama, zabava), podrazumeva se da pristaješ na sledeće:
1. da će ove podatke prikupiti, uskladištiti i obraditi Online Dućan doo;
2. da će se podaci koristiti neograničen period vremena i za naknadne kontakte;
3. da primaš od Online Dućan-a doo različite materijale, informacije, predloge i pozivnice za učešće u različitim aktivnostima, o različitim proizvodima i/ili uzorcima proizvoda, putem email obaveštenja sa servisnim informacijma. Svaka email poruka sa ovakvim sadržajem, sadrži i uputstvo za odjavu.

 

Garancija

Autor ne garantuje da sajt, serveri na kome se hostuje ili email poruke od www.online-ducan.rs ne sadrže računarske viruse ili drugi potencijalno škodljiv softver. Posetilac koristi www.online-ducan.rs na sopstveni rizik, a Onlie Dućan doo ne preuzima odgovornost za eventualnu štetu, direktnu ili indirektnu, nastalu korišćenjem/posećivanjem Sajta ili informacija sadržanih na njemu. Informacije na sajtu odslikavaju stvarnost u trenutku registracije ili osvežavanja pojedinih stranica.

Autor ne snosi odgovornost za kvalitet usluga ponuđenih na Sajtu.

 

Sigurnost

Prilikom korišćenja Sajta, korisnik je sam odgovoran za zaštitu podataka koji omogućavaju pristup nalogu, poput korisničkog imena i lozinke, a takođe snosi odgovornost za postupke na sajtu dok je u svom nalogu. Ukoliko smatraš da je poverljivost tvojih podataka za pristup nalogu ugrožena iz bilo kojih razloga, odmah obavesti Online Dućan doo o tome, kako bismo blokirali pristup tvom nalogu i generisali nove pristupne podatke.

Neovlašćene transakcije na ovom Sajtu i pokušaj istih, koje uključuju, ali se ne ograničavaju na: zloupotrebe, prevare iz koristi, neovlašćeni pristupa, izmenu i kopiranje podataka u svrhu njihove komercijalizacije, blokiranje pristupa, itd., biće kažnjene u skladu sa zakonom.

 

Komunikacija

Korisnici sajta mogu uredništvu dostavljati pitanja, komentare, beleške, predloge i ideje u vezi sa sadržajem Sajta, sve dok nisu nezakonite, opscene, klevetničke, preteće i ne ugrožavaju privatnost i autorska prava Online Dućan doo ili treće strane, ako ne sadrže viruse, nisu deo političke/predizborne kampanje, lančana pisma, masovna pošta ili neki drugi vid spam-a. Ne smeš koristiti lažnu email adresu ili predstavljati drugu osobu ili entitet. Online Dućan doo zadržava pravo, ali ne i obavezu, da ukloni ili izmeni takve informacije.

 

Poverljivost/Privatnost

Online Dućan doo poštuje i štiti pravo na privatnost posetilaca sajta www.online-ducan.rs. U tom slislu, prikupljanje i obrada ličnih podataka svakog posetioca sajta se radi u skladu sa odgovarajućim zakonima. Stoga se trudimo da podatke koje posetilac sajta unese u svoj nalog budu korišćeni isključivo u svrhu zbog koje se prikupljaju.

Ova izjava definiše informacije koje Online Dućan doo prikuplja i način obrade istih. Izjava takođe sadrži instrukcije koje treba da slediš ukoliko ne želiš da se informacije o tebi prikupljaju i distribuiraju prilikom posete sajtu www.online-ducan.rs

 

Informacije o zaštiti ličnih podataka

Online Dućan doo prikuplja i obrađuje informacije sa isključivom svrhom pružanja najkvalitetnijih usluga, marketinga i reklame na sajtu.

Podaci koje obrađujemo su oni koje nam dostaviš. Tvoje eventualno odbijanje da nam dostaviš tražene podatke može dovesti do toga da ti ne možemo pružiti usluge zadovoljavajućeg kvaliteta. Informacije iz tvog naloga su namenje isključivo upotrebi od strane Online Dućan doo, koji ih može podeliti sa: provajderom online plaćanja, pružaocima ponuđenih usluga/prodavcima, bankama, organima vlasti, i to u slučaju da suim podaci potrebni za sprovođenje administrativnih ili pravnih radnji.

Imaš pravo na pristup svojim podacima i na njihovo brisanje. Ukoliko ne želiš da se tvoji lični podaci prikupljaju i obrađuju, možeš zahtevati njihovo brisanje. Zahtev za brisanje nam možeš poslati putem formulara za kontakt, emailom ili poštom na adresu društva. Ukoliko su neki tvoji podaci netačni, molimo da nas o tome obavestiš.

Bilo koji podatak o tebi koji se nalazi na nekom od sajtova u vlasništvu Online Dućan doo, zahteva da si upoznat/a sa svojim pravima i daješ pristanak da se podaci koriste u marketinške i reklamne svrhe, kao i isporuku poručenih dobara i usluga.

 

Opšte informacije prikupljene od strane Online Dućan doo

Online Dućan doo prikuplja podatke fizičkih lica (ime, adresu, broj telefona, email - "Lične podatke"), sa ciljem isporuke poručenih proizvoda/usluga. Ukoliko ne želiš da se tvoji podaci prikupljaju, nemoj ih staviti na raspolaganje. Ukoliko želiš da se tvoji podaci obrišu iz naše baze podataka, molimo da nas obavestiš putem formulara za kontakt. Ukoliko želiš da izmeniš svoje podatke, možeš to učiniti u svom nalogu.

Kada nam pošalješ lične podatke, Online Dućan doo ih može iskoristiti za sledeće namene, sem ako nije drugačije naznačeno:
a.) bolje razumevanje potreba klijenata i unapređenje kvaliteta usluga koje pružamo;
b.) Online Dućan doo (ili drugo pravno lice koje Online Dućan doo ovlasti ili koje zastupa  Online Dućan doo u slučaju promotivnih aktivnosti) može iskoristiti ove informacije da te kontaktira kako bi odgovorio na tvoj zahtev/upit ili ti ponudio nagradu za koju si konkurisao/la;
c.) Online Dućan doo može proslediti uopštene, ali ne i individualne informacije trećim stranama, o posetiocima sajtova u vlasništvu Online Dućan doo (statistički podaci).

 

Otkrivanje i prosleđivanje ličnih podataka

Online Dućan doo neće proslediti (prodati ili iznajmiti) tvoje lične informacije trećoj strani.

Online Dućan doo, međutim, može može proslediti tvoje lične informacije trećoj strani i ne preuzima odgovornost za to ukoliko:
- ukoliko se informacije prosleđuju uz tvoj pristanak;
- ukoliko je prosleđivanje informacija neophodno da bi se obezbedili proizvodi ili usluge na tvoj zahtev
- ukoliko svojom voljom proslediš lične informacije putem diskusija (chat-a), email kontakta, foruma, komentara ili tako što ćeš stviti oznaku "sviđa mi se", a treća strana to može iskoristiti da ti pošalje/prosledi neželjenu poštu.
- ukoliko su informacije neophodne partnerima Online Dućan doo radi unapređenja ili obezbeđivanja proizvoda ili usluga na tvoj zahtev. Partnerske firme imaju pravo da koriste lične informacije koje im obezbedi Online Dućan doo, samo do stepena do koga je to neophodno.
- možemo proslediti lične informacije pravosudnim organima ili institucijama, u skladu sa zakonom ako:
a.) ako je to predviđeno zakonom;
b.) da zaštitimo prava Online Dućan doo ili partnerskih kompanija;
c.) ako je u pitanju prevencija zločina ili nacionalna bezbednost;
d.) ako je u pitanju zaštita lične ili javne bezbednosti;
e.) ako su te informacije neophodne za rešavanje različitih sporova.
- ukoliko su tvoji postupci u suprotnosti sa pravilima i uslovima koje je postavio Online Dućan doo, ili uputstvima za korišćenje određenih proizvoda i usluga;
- ako se Online Dućan doo spoji sa drugim pravnim licem ili pređe u vlasništvo drugog pravnog lica u kompletnom obimu, što uključuje i bazu podataka. Ako Online Dućan doo postane nesolventan, dobrovoljno ili prinudno baza podataka može biti prodata samo uz saglasnost suda. Ukoliko dođe do navedene situacije, bićeš o tome obavešten/a putem emaila ili sajta.

 

Dodatne informacije koje se prikupljaju automatski

U odredenim situacijama, Online Dućan doo može automatski (bez pristanka vlasnika) prikupiti tehničke (ali ne i lične) informacije prilikom pristupa Online Dućan doo sajtovima. Ove informacije mogu biti (ali ne isključivo): vrsta programa za pregled internet stranica (browser) koji posetilac koristi, operativni sistem, ime domena ili provajdera pre koga se korisnik priključio na Online Dućan doo

 

Informacije koje se automatski skladište u tvoj računar

Kolačići (Cookies)

Kolačići predstavljaju malu količinu podataka smeštenu na računaru pomoću Internet pregledača. www.online-ducan.rs i naši partneri (npr. Google AdWords) koriste kolačiće na našem sajtu radi praćenja / čuvanja preferenci naših posetilaca, u isključivo staističke svrhe, radi informisanja, poboljšanja i prikazivanja oglasa / reklama u skladu sa prethodnim posetama koje je svaki korisnik imao.
Korisnici mogu da odbiju kolačiće, klikni ovde da bi onemogućio/la kolačiće. Obrati pažnju, onemogućavanje kolačića ima negativan uticaj na navigaciju na sajtu, na primer, može se desiti da ne vidiš slike ili da ne možeš da pristupiš određenim opcijama.

Izmene pravila poverljivosti

Ukoliko budemo smatrali da je potrebno izmeniti pravila poverljivosti, objavićemo te promene na ovoj strani. Ukoliko imaš pitanja u vezi sa privatnošću, molimo te nam pišeš putem formulara za kontakt ili se obrati našoj kancelariji:
Online Dućan doo, Jasmina 3 11000 Beograd, PIB , MB .

 

Pravna pitanja

Uslovi korišćenja podležu propisima Republike Srbije. U slučaju spora, strane u sporu će prvo pokušati da reše spor mirnim putem, u roku od 30 dana od registrovanja spora u Online Dućan doo. U slučaju da spor ne bude rešen u naznačenom roku, za njegovo rešavanje biće nadležan sud u Beogradu. 

Kontakt

Online Ducan Deset Avijaticara 21, Beograd
PIB: 108913849, MB: 21092517

060/6757025

Newsletter
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 6065360
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem